Tuesday, November 17, 2009

Twilight zone


Apakata kalau cerita ini di jadikan kisah sebenar
yang terjadi kepada anda.
Misalkan saja watak anda ini merupakan seorang model.
Model yang amat Ngetop di kota metropolitan
Kehidupan anda disalut kemewahan dan
gelamour.Baik saya mulakan kisah anda itu begini…..

Ext:
Kamar tidur sebuah apartment mewah.
Jam 4.30 pagi.

Visual:
Anda baru pulang ke rumah,
selepas usai aktiviti hari libur anda.Clubbing.
Kepala sedikit memberat akibat pengaruh alcohol.
Anda mabuk..issshhh apa kelas mabuk
Cuma sedikit high..ya high ungkapan itu baru nampak trendy
sesuai dengan gaya hidup sebagai orang urban.
Di kamar sebaik saja selesai menghidupkan Aircon
Anda pun merebahkan badan di katil tanpa kalut2
hendak menyalin pakaian.

(zaappp skin layar gelap)

CUT TO

Commercial:
Potong…potong…pot..tong..pooo…tong
Apahal SPR kena buat rayuan atas
keputusan mahkamah?
Betul2 sarkas daaaa!!!!!!

CUT TO

Ext:
Hutan belantara Congo

Visual:
Ditengah2 hutan hujan tropika Congo,
bila anda membuka mata tiba2 anda mendapati
diri berada di situ.Anda berada di dalam tawan
Gerila pemberontak.Anda mengonyoh mata beberapa kali
serta menapar nampar pipi..tidak anda tidak bermimpi.
Pihak pemberontak tengah melahap daging Silver back gorilla.
Perut anda berasa mual dan tekak meloya.
Anda cuba protes!
percuma tingkah anda cuma jadi bahan
lawak kepada gerombolan pemberontak tu.
Sekoyong–koyong tawan di sebelah anda
diseret oleh para seldadu.
Tawan itu di bawa ke pinggir sebuah lubang
yang baru siap digali.
Di situ sitawan telah disembelih lehernya hidup2.
Menyaksikan peristiwa itu,membuatkan seluruh anggota
anda mengeletar.
Air suam tiba-tiba terasa membasah di celah kangkang.

ANDA: Yaaaaa…aaa..a…ALLAHHHHH..
Seseeeseeeee…selamatkan…lah..aku…

Itulah pertama kali semenjak anda akil baligh menyeru
nama Khaliq.Selama ini Allah telah lama anda lupakan.
Sekarang apakah yang anda takutkan?
Sang penyembelih sadis itu?...Ngilu parang tajam?
Maut?...
Apa2 pun saya serahkan cerita ini kembali kepada anda
Kerana ini kisah anda…ha..ha..ha

END

11 comments:

Anonymous said...

Itulah yang menjadi kemusykilan rakayat !

Maaflah nak cakap juga,SPR ni macam badut!

Water Lily

INTAN RH said...

Kisah manusia di dunia sementara, bro.

benludin said...

elok tukar SPR jadi SRP

aku said...

tukar jd LCE br nampak kuno kit..

jawa peranakan said...

besar modal kalau nak dipilemkan skrip ni.. kena shooting di afrika nun.. tapi kalau nak jimat, shooting di Kepong pun boleh.. Kepong ramai negro yang sama macam di afrika nun..

WanBeruas said...

..wa kalo ingat time po..toong dulu..eiii ngeri..ngiluu...tarak bius beb...

ubilepih said...

1)lili air...;)

2)Sementara betul...pengisian kita bagaimana..semua pasti ditanya..

3)tukar je la apa ejaan pu..tapi tetap sama...

5)LCE zaman aku

6)Suatu hari kalau producer saya setuju...ha..ha..ha dengar lagu runut pilem ni

7)Yes tak ada bius...kat afrika nun dia org sembelih orang pun tarak bius punyer..ha..ha

Hashim Zabidi said...

Visual sadis mimpi ngeri jam 4.30 pagi sekembali dari menghibur diri lalu tidur tak basuh kaki, jauh sekali membaca bismi... kulhu...dan selawat nabi.

Memang mesej pengarah bistari mengajak kita mencari erti seram begini satu trend seni.

Layarpun gelap dengan jeritan setengah mati.

akiart said...

cantik bro cerita ni boleh kita sama2 kembangkan

Anonymous said...

movie ni tak terlepas dp pengaruh iklan ada je nak interframe hehehhe.
p.c.

bahu jalan said...

owh.. begitu rupanya.