Monday, July 20, 2009

Munich

AWAS DUA EKOR INI BAKAL MERABAK RABANKAN ANDA.DI JANKA MUCUL AWAL OGOS.CHECK IT OUT

SIFU INI LUKISAN BELUM SIAP BETUL.WA ADA PROBLEM UTUK TOUCHUP DETAIL BAHAGIAN JARI TANGAN....OIL PAINTING MANYAK SUSAH CONTROL LEH...opps date kat gambar tu aku tak set betul..ha..ha..(Msg ini utk sifu gua SOS sama dia)



Mengapa hilang kewarasan
mengapa buangkan pertimbangan
hingga tega meledakletupkan kemanusiaan

Bukan penyelesaian
cuma mecalar aibkan wajah murni agama
yang tinggal sekadar hiba dan rawan
Jantan kamu jangan di tunjuk secara tak keruan.

Kamu sekadar percaya
tetapi kamu tidak mengenal tuhan

Allah itu Al-latif.
Bersama kita pohonkan kesejahteraan.

P/S segala buah pandangan komen2 di sini tidak semestinya mewakili
pendapat saya secara peribadi.sekadar kita berkongsi.Yang baik jadikan
tauladan yang buruk jadikan sempadan.Segala kesilapan dan kesalahan
tutur kata saya pohonkan ribuan ampun maaf

13 comments:

benludin said...

2x5 c4
(formula matematik)

sifu pencen said...

lu kena bawa art lu depan mata wa

dan jgn lupa bawa rotan yg dibelah2 halus
mudah sikit utk wa masukkan ilmu

kulupSakah said...

rabak raban...macam rahmat haron je..
yaa..kite bakal bikin sejarah!

ubilepih said...

1)kesian!!!

2)Mau usung itu artwork ka..ha..ha.

3):) rahmat kena belanja keh minum ni..ha..ha..ha..harap2 rabak n raban dapat tumpang tuah dia nanti banyak peminatnya..ha..ha..excited nk tunggul kelahiran sulung..ha..ha

Anonymous said...

Paintings - universal medium where most people understand the message, no matter who they are; Jawa, English, African, Mongolian etc...

shuk

en_me said...

salamm jumaat ..

Anonymous said...

Off topic. Model wanita dihukum rotan krn minum arak. Kat Msia ni dia sorg je ke minum. Kalau nak, bersepah lg muslim minum kat pub & club mlm. Nape tak tangkap dan rotan dorang tu? Hari2 pun boleh tangkap. Apa punya punya Jbtn Agama. Pilih kasih. Atau takut kat bouncer kelab mlm?

shuk

Purple Crayon said...

bro, wa suka la lagu halwa telinga blog lu nih.memori silam peghhhh.
wa tertanya2 apakah watak2 hero dlm gambar lu tuh melakonkan adegan2 peace yg menggambarkan 1 malaysia hehehe.yg pastinya wa taktak nampak sebarang bom tangan ataupun senjata nuklear.....peace le kan.out of topic jap....ada org kat mysia duk tgh fikir nak guna tenaga nuklear sbgai sumber utama di mysia....uh uh.

Anonymous said...

1)salam En.me

2)Shuk Keh Nok KESEBEK

3)Purple ;),lu tunggu kelahirannya insy ogos nanti aku inform balik bila dua eko tu dah selamat lahir.
Nuke power..ha..ha..ha mungkin aku ini kolot..tapi aku amat2 tak bersetuju...si juak2 kapitalis tu cuba melunakkan rakyat yg projek itu bagus...tapi aku tak mudah termakan penipuan mereka itu..ha..ha UBI

INTAN RH said...

koi tak paham satu abuk...huhu

Insan Bokoh said...

Bro... sungai tembeling ke tuh? I missed the jungle so very much!

ubilepih said...

Itu sungai SEPIA,dalam memori saya,saya pernah ke sini tahun lepas air nya amat jernih macam mata air...saya jatuh cinta dengan sungai tersebut.Amacam bila dah jadi chegu ni ha..ha..ha?

Insan Bokoh said...

Cikgu tak bertauliah rasanyer. If i'm not mistaken, gue bukan engineer. Tapi ajar subject gitu2 pd bakal engineer... Apa daa... Tapi, alhamdulillah.. ada keje neh:)