Thursday, September 10, 2009

James Dean



Ha..ha..ha..ha
Masa ni wa kenit sangat lagi..masih betelanjang bulat
Zaman wa dengan Shuk duduk kat Malay Bazar.
Gamankya itu jam Pak Hashim Zamidi dah mula membela remos kut.
ha..ha..ha saja gurau2 Pak.kekadang dekat2 raya ni layan nostalgia
seronok juga..tapi dalam mood yang terkawal lah...ha..ha
Harap anda semua tumpang seronok dengan video klip
stoneage tu..ha..ha



Sham ni wa dah jumpa.Tq bro...memang Tielman ni class...ha..ha..ha
Retro sungguh.

13 comments:

meor saiful rizal said...

otai lame nieh...
perghh..salute.

sham said...

Salam bro,

lu cari kat youtube Tielman Brothers,group Belanda Indo. showmanship dia mendahului Hendrix 10 tahun...just awesome.

sham said...

sheikh,
info banyak kat sini http://indorock.pmouse.nl/story.htm
wa memang respect showmanship Tielman ni. kesian pun ada kat gitar dia hahahh...

Anonymous said...

jap wa ni pi beli spek itam PATA sat ;)
p.c.

Hashim Zabidi said...

ubi,
Kira-kira berapa umur aok masa kenit tu. 40 tahun dahulu, saya bersidai kat Paradise Theatre tu dengan rambut remos cukup dgn jambul didepan dan tepinya bersikat kemas dan bertemu ujungnya dibelakang. Pakai minyak pekat cap apa ha? dah lupa.

Sekali sekala kasut putih bark skin, ha ha ha...

Anonymous said...

minyak pekat tu warna hijau, kan? Kawah pun lupe namenye. Tapi ingatlah rupa bentuknya.

Ubi, terima kasih banyok2 lah upload lagu2 ni. Suke amek dengor lagu tu.

Sampai mati kawah tak akan lupa Malay Bazar tu.

shuk

ubilepih said...

1) Meor bila kita sudah otai ni,mengimbau kenangan adalah satu nikmat...ha..ha..tq

2)Sham tq sheikh...ada masa ada rezeki kita mengeteh kat CM lagi..ha..ha

3)P.C wa suka sense of humour kamu..kah..kah..pandai kamu begurau dengan org tua macam saya.

4)Pak,masa tu umur saya dalam...3 ke empat tahun gitu lah tapi dah pandai rock n roll..ha..ha.Sebenarnya secara peribadi bagi saya lepih zaman tu membawa ke tahun 80an ada lah zaman vibrantnya.Masih kita rasa sebagai orang lepih..ha..ha.kita harmoni zaman tu.Lepih sekarang
soulnya dah punah.Segalanya banyak stress tak tentu hala.Zaman tu besidai kat Paradise theater tengok budak clifford balik sekolah..ha..ha..ha sayang Pipi tak merasa zaman tu..kalau tidak KACIP dia mesti ada cerita extra..ha..ha.Kalau bole saya anjurkan bapak cuba cari Filem Cinema Paradiso tonton filem ini..tapi tak sesuai tonton dengan anak cucu bawah umur..maklum lah cerita omputih.Pasti bapak terkenangkan zaman Lepih kita dulu2.

5)Shuk!!!betel kata aok..Malay Bazar tetap dalam kenangan.Minyok rambut ijau tu..minyak P.Ramlee pun orang panggil.Tegelincir lalat kalau ingap kat remos.kita tak sempat beria pakai tapi abag git n kemar mesti jenuh..ha..ha.Tua dah kita weh..ha..ha..ha.Abg Bedu drummer Lepih tu pun dah penuh uban...ha..ha

benludin said...

TANCHO-minyak rambut ijau

Hashim Zabidi said...

ben,
bukan TANCHO. Ada yang lebih awal lagi. Bila mandi kena pakai sabun, seminggu sebuku. Kalau tidak tuala berat berlendir berbau. Sampoo mana ada lagi. Tapi melaram jangan lawan, ha ha ha.

ubi, mana nak dapat film itu. Saya ni cari malam, jumpa tak lepas,ha ha

ubilepih said...

Bapak saya rasa Pipi boleh dapatkannya di KL...barangkali dia boleh minta tolong Brother Pyan carikan..ha..ha..

Anonymous said...

Ubilepih,

Last sekali aku tengok abang Bedu main drum masa kat sekoloh kita dulu. Aku tak ingat pesta apa.

shuk

pokde nan said...

minyak rambut hijau tu namanya ZAMZAM.baris huruf melintang dan menegak.

zizie ali said...

lagu yg disampaikan oleh boy & his rollin's kid dirakamkan semula oleh sudirman dgn tajuk 'indahnya alam'

Angin berbunyi di pohon kelapa
Membawa berita khabar yang jauh
Sambil menyanyi berbisik apa
Betapa indahnya jika ku tahu
Alangkah indahnya alam

Terang benderang terang cuaca
Bersulam-sulam awan melindungi
Alangkah indahnya alam

Hatiku girang tambah bahgia
Menikmati alam yang indah ini
Alangkah indahnya alam
Alangkah indahnya alam