Friday, September 5, 2008

Ramos


Ini Gua masa mula-mula bangkit remaja awal 80an...remos ikut Eric Estrada hero pilem CHIPS siri Tivi..tapi lebih nampak macam Hail Amir...ha..ha bila pakai seluar Baggy n baju bunga-bunga sendat...tak mengalah.Mengutu(Kutu istilah mat-mat lepak era tu) kat Stesen Bas...cerimata Ray Ban bulat...lawak gile bila terkenang.
Di usia 20an...zaman rebel!!.Pengaruh Pilem Grease,rambut letak minyak lilin Tanco,masa tu Gel tak ada lagi kat Malaya...leceh bila berpeluh...perasan John Travolta..tapi rambut krinting...so jadi macam Sivaji la...anyway Sivaji pun hero gak...lagi hero bole elak-elak peluru kalau lawan crook..kih..kih Daasyuumm..yedei tambi...porahhhh...!!!!


Style Teminator..ha..ha..atau hero pilem gangstar Hong Kong...cerminmata Man In Black..pehhh
masa ni dah dalam tahun 90an... muka pun kena serious bagi nampak garang...manco konon.Punah Melayu...ha..ha...


Remos gua la ni..ha..ha..ha...bunga lalang pun dah banyak cambah..tu pasal selalu pakai Cap..and kopiah....:) :)
Gua ingat mau tukar ke style macam En.Kamarul kawan Ben tu...tapi Maknya si Pan tak bekenan plak..ha..ha...sexy gak kan..En Kamarul ni?..he..hee.Pikir2 Jongosssss gak gua ni...Begitu lah cerita evolusi Remos Gua...

8 comments:

Anonymous said...

perrrggghhh..trend john travolta paling menyayat tu...Along aku pun sealiran dengan ko la encik aku hengat, sebab lebih kurang jerk lukisan ko nih dengan gambar2 dalam album family dia tu...muahahaha...

apa2 paling best last stage tu lah..stage yang kepala padang pasir dahi gurun sahara tuh..seksis tuhhhhh...Along aku dok stage tu la sekarang ni..aku penah cakap dengan dia sekali dulu.."kalau alang2 terdesak takde cermin nak betulkan tudung, aku tengok jerk kat kepala along ha"...muahahaha..mengamuk satu minggu kawan tu...puas hati aku...hehehe.

-kaca-

ubilepih said...

John Travolta...itu golden era gua..keh..kehh...stage last tu gua baru bekira-kira nak ikut style en.kamarul..tapi kepala gua belum sampai tahap airport begerak lagi..kah..kah..walaupun wajah Pacino gula sudah mulai malap..keh..keh..anyway Tq kaca.

blackpurple @ jowopinter said...

Ha ha ha!

Panjang sungguh sejarah evolusi ramos kau.

ubilepih said...

cuma aku tak seselekeh uncle sammy sampai bab ramos pun nak maintain auta...he..he..he.tapi gua respect abih kat bro pyan...rambut still maintain..ape gamaknya rahsia dia ekkk :)

intan said...

patut ramai lelaki pakai cap n kopiah, nak cover line rupanya hehe :)

ubilepih said...

hi..hii...Gua pakai kopiah niat nak dapat sunah..pakai cap takut pempuan-pempuan seksi punah..sebab walau pun silau namun sexy lagi weh..kih..kih:)

usain bolt said...

wow..
masa rambut ala eric estrada / hail amir dan john travolta / sivaji tu,aku kecik lagi..tak sempat nak bergaya dengan rambut sedemikian..

tapi aku sempat la bergaya dengan rambut ala terminator..PUH!! bila keluar rumah dengan potongan rambut tersebut,rasa macam amat perkasa & ampuh..pakai pulak cermin mata hitam..wuuu..

tapi sayang..terminator naik motor harley davidson sambil bawak senapang tapi aku naik bas je sambil bawak beg galas..haha..

ubilepih said...

Funky bro usin..funky..layan jiwa..kih..kih