Monday, March 30, 2009

Menanti Hari Esok


Maut yang kamu larikan diri itu pasti disuatu saat akan mendapatkan

kamu.Hiidup ini tunangannya mati.Mati bagi kebanyakan orang ia

satu subjek ngilu yang mengerunkan tetapi tidak bagi Meor..haa..ha

Ya aku pun sering terkesima dengan bebelan dia tentang mati…menarik.

Manusia rata2 amat liat henndak bertemu tuhan mereka Bro…

sedangkan Allah itu maha baik.he..heh..heeee..


Selamat hari ulang tahun kelahiran,semoga panjang umur,murah rezeki

Bla..bbla..bla….segala macam ucapan yang sewaktu dengannya..

He..he…hheee..terima kasih,terima kasih…

Panjang umur?!!!..mana mungkin…hakikatnya saban kali kau menerima

kalungan ucapan itu,umur kamu semakin menyingkat..he…heee…

itu pesan aku pada aku….ha….haa…haa

Pun demikian handai dan taulan terima kasih kerana kamu ingat dan

mengingatkan aku.Doa2 suci kalian aku hargakan dengan tadahan amin.

Di antara kamu ada yang mendoakan agar aku kaya..ha..ha..mungkin

kalian belas melihat jalanan hidup aku yang rabak…hhe..heee.ha..haa

itu sudah di peranankan kepada watak aku(Meor sori wa pinjam falsaafah

lu lagi…kena tax ka.?.ha..ha)


Setulusnya aku katakana bahawa aku lebih gumbira jika kamu doakan

agar aku di kayakan dengan sifat sabar,qanaah dengan apa yang

di peruntukan,lebih mulus jika aku di piillihnya untuk mendapat

anugerah jiwa yang mutamainnah.haa…he..heh..


Kaya emmmm…menarik!!!!...tapi terima kasih,terang cakap aku tak

mungkin boleh lulus dengann ujian itu..darjah upaya iman aku

amat tipis,mudah amat aku tenanar dengan lazatnya lendir duniawi..hi..hi.


Kalau lah ada keajiban mahu kah aku jika dikembalikan muda?..haa..ha..ha..

Tak nak aku..!!!.Muak dengan terjahan kemelut gejala "so-sial" semasa.

Jelek bangat.Semalam Ben dia terbaca di laman blog seorang muda

sanggup memaki seorang tua berkopiah dengan carut nista

“KISS MY ASS”…

hanya kerna manusia tua itu terpandang dia mecium pipi montok kekasih.

Aduhai….ada kah antara kamu beniat nak mendoakan orang muda ini cepat

menjadi tua…ha..ha…atau apa kah yang lebih layak untuk dia?

11 comments:

benludin said...

bro,
mungkin kategori org muda 'kiss my ass' itu ingin hidup bersendirian didunia mereka yg penuh dengan nikmat palsu....mereka hanya inginkan nikmat dunia, bukan nikmat syurga yg hakiki...

usain bolt said...

tak adil sungguh..
selepas dia mencium pipi girlfriend dia, org tua tu pulak disuruh cium punggungnya..

nasib baik org tua itu bukan aku..andainya aku tak kan ku KISS HIS ASS tapi akan ku KICK HIS ASS..

kemudian akan ku cium pipi girlfriendnya itu..

INTAN RH said...

Erkkk...sealed with the kiss... :D

revrie said...

Hipotesis awal tanpa usul periksa boleh mendatangkan fitnah tambahan kira segala ayat yang diutarakan di'generalisasi'kan mengikut kehendak sendiri.
Tapi apa boleh buat, saya kan orang muda dan kamu yang lebih berpengalaman.

kulupSakah said...

dlm lrt, aku penah tengok di gerabak hadapan seorang lelaki kudung sebelah kaki bertongkat haram tak dipedulikan sesiapa yg sedang duduk..aku yg sedang berdiri sambil memegang kereta tolak anak aku yang oku terasa hendak menjerit pd penumpang segar-bugar yg sedang duduk tu "pundekk luuu!!"

ummzaid said...

speechless...

paman ubi said...

ha..ha..ha En.revrie..kalau tulisan kamu itu hanya fiksi sebagai juadah provokasi minda...cuma saya sarankan berhati2...kerana pekara yg menimbulkan fitnah itu..bukan sesuatu yg di galakan...kepada penyinggah panggung saya ini sila lawat blog en.revrie..dan anda buat penilaian yg seadilnya...wallahuallam.

meorpestajiwa said...

ha ha ha,,bila mau turun bro..byk kawan2 mau jumpa,kalau turun kl,singgah central market..pusat kejiwaan bagi jiwa yang merana dan bahagia..silakan:)

WanBeruas said...

..lepas baca doa selamat..leh layan plak pulut kuning rendang ayam kopi 'O'..Selamat Bro..

Purple Crayon said...

ubi, b.day hang ka 31hb tuh?epy belated b.day, potong kek cekelat ubi kayu 3 tingkat yer :).

ubilepih said...

1)Insy Bro..wa pun teringin nak jmpa kekawan tu..insy..cuma wa ni sibuk meraban je selalu..ha..ha

2)Wan wa pulut kureng sikit bukan tak gemar tapi angin..tua da yop..ha..ha

3>Awah sehari dua dari tarikh tu..ha..ha,ucapakan selamat bekurangan umur pada aku..ha..ha supaya aku ingat...anyway tg SIS..all the best to u.