Thursday, November 27, 2008

Eat the Rich



Kerana taksub untuk sentiasa intrend,deme main angguk belaka.

Terbius dengan mende2 yang trendy deme menjadi orang yang

membenarkan kebodohan seperti sajak Dollahjones yang

di nyanyikan Meor tu.


Deme tu orang ulu,tapi jangan lah tunjukan sangat pandir deme

tu,tau2 malu lah sikit.Keh walaupun tak sepintar Jawa tapi tak

nak masuk dalam golongan deme yang ngok.

Deme nak marah..marah lah…keh tak kisah,sebab memangnya

deme pandir amat.Mende tidak nya!!! Asal ada je kedai baru

terutama kedai makan dan kecantikan mesti deme letak perkataan

‘DE” pada pangkal nya.Faham ke tidak deme akan makna “DE”

atau tahu asal usulnya perkataan tu keh tak pasti.Tapi keh gerenti

kalau keh tanya pada boss deme Come Sava?…. emm haram dia

dapat jawab dengan betul…

Deme asal je ada bau western main angguk belaka,semuanya ya.

Ya barangkali ini cara deme nak menarik pelancong asing ramai

datang ke Lepih balik macam dulu2.Maklumlah industri pelancongan

di sini dah tahap nazak,maka dengan cara western2 gitu deme pikir

boleh mengubat geringnya industri pelancongan Lepih.

Pordah silap besor lah deme! Tapi ikut demelah kalau deme pikir

deme betul….buat je la

Cuba bayangkan di sebabkan pandirnya deme dengan trendy2

gini,maka satu hari akan ada kedai2 yang namanya sebegini:


1.De Pink Pussy Tailor

2.De Hard Cock Café

3.De Big Boob Bun

4.De Screw Shop

5.De Doggie Corner

6 De Up Ur Ass Bar


Ok bila deme buka hotel baru nanti apa kata deme namakan

Hotel De Cunt.Jemput menteri pelancongan merasmikan nya..

Keh pasti omputih akan tersenyum labor bila menatap gambar

Kak Lina berposing di hadapan hotel tersebut.Jadikan gambar

itu sebagai hiasan muka depan majalah pelancongan kita.

Sepekara lagi sebelum keh lupa,tempat dema buka De Resident

Café tu asalnya dulu tanah Orang Kaya Haji.Jangan deme

tak tau beliau adalah pahlawan melayu yang menentang penjajah.

Deme2 kalau orang sentuh pasal ketuanan melayu mudah amat

nak julur keris kontot tetapi tengok mende dema dah buat atas

tanah pejuang tu,deme buka Café bernamakan penjajah...

Sebab itu keh kata deme memang pandir.

9 comments:

blackpurple @ jowopinter said...

Kau kata 'sepintar Jawa' itu kau maksudkan aku ke bro'? hehehe [aku terperasan ni]

Mereka bukan saja 'pandir' tapi bebal juga. Agaknyalah.

Anonymous said...

errr..encik, sikit pembetulan. bukan KAK Lina, tapi BANG Lina.

peace.

-kaca-

jawa peranakan said...

DE' MALAYSIA DE' BOLEH..

benludin said...

ada filem baru lakonan Nabil Raja Lawak:
"Lu Pikir La Sendiri De Movie"

tetap ada De dia tu..

Insan Bokoh said...

Wahh.. blue sungguh nama cafe tu. Harap2 sekadar nama.. bukan ada udang sebalik de noodle!!

ubilepih said...

Lu la yg pinter tu sape lagi bro...ahak..ahak

Bang Lina Kaca?...ha..ha nati wa gi chek anu nya

De malas nak pikir De orang Melayussss

Deep Blueee...ha..ha

benludin said...

kedai makan di pekan koboi kita..De Bombay..haha

Nan Blues said...

Kaweh ingat dulu.. Lepih ada tempat nama De Rakit.Mende jadi ye? Hanyut ke Kuala Pahang?

ubilepih said...

anyut dah weh...deme tu gemor ngat buat mende yg bole perabih duit rakyat bro...nak buat guane?