Sunday, May 3, 2009

Dr.Dolittle

Org tue2 lepih kalau menyebut Cameron Highland bunyinya sedemikian:
"Kemeren Helland".

La ni rasanya sebutan itu hampir2 tepat...dari segi Merennya dan Hell nya.
Tanah tinggi itu dah meren di kerjakan manusia rakus lalu ianya dah
jadi Hell Land...kah..kah..kah.

Zaman Tuan2 Doktor yang ramai berpenyakit.Penyakit Hati.Mamposss!!!

17 comments:

WanBeruas said...

..wa ngan family memang selalu kesana..dalam dok sakit ati tengok pemandangan tu ati nak pegi gak lagi...tapi mujur yang teramat mujur..kami cuma makan bekalan yang dibawa..idak kalo..hish!
..Sedih..alam merintih depa tak peduli..

benludin said...

harap-harap doktor gigi kita tidak begitu..

INTAN RH said...

Baru ni kan ada isu foreign workers buang sisa merata kat Kemereng Hailen..

jawa peranakan said...

haha..
teh tanah tinggi perisa najis bangla adalah produk terbaru kemeren helland..

alkulupwalsakahi said...

dari kemeren ke lepih org asli jalan kaki je dulu wehh

Anonymous said...

encek,

ko percaya tak kalau aku cakap seumur hidup aku tak pernah sampai ke kemeren helland tu ?

haha. ya ya. sila kutuk aku. tak kisah. aku cool.

-kaca-

jawa peranakan said...

encik alkulupwalsakahi..
dulu2 org asli berjalan kaki ke mana2 sahaja..

PS-org jawa juga begitu..

benludin said...

meh aku kutuk kaca

ceh!!!

buat malu kat Menteri Pelancongan jeh!!

ngeh! ngeh! ngeh!

jawa peranakan said...

kaca..
meh kita ZOOOOOOOOOOOMMMMMMMMM ke kemeren helland..

en_me said...

teringat kartun lat tulis 'cameroon' masa demam world cup dulu dulu.. uhuhu

Anonymous said...

ya ya. sila kutuk aku. sila sila. takpe aku tak kisah. aku memang jenis cool.

ya ya. aku mengaku memang aku tak mesra dengan cuti-cuti malaysia.

encik/tuan/puan/cik/tengku/haji/hajjah/ jawa peranakan..

errrr..hengkau mau sponsor kah KE-ZOOOOMMMMMMMM-AN ke kemeren helland itu ? jika hengkau mahu sponsor, kecik tapak tangan tapak perumahan aku tadahkan. sila emailkan e-ticket barajas-klia, klia-kemeren helland ya. terima kasih.

-kaca-

benludin said...

tunggu la kes selsema khinzir ni reda kot..may be jp leh sponsor

Purple Crayon said...

kemeren helen, koi g baru 2 kali...tenang je situ dgn sayur2 segar tp sejuk tuk.genting helen plak, koi sampai kat kaki dia jek.

umi_e said...

lu bnyok saghak blok.....haghi bhu kawan geldoh blok deme satu satu

U.B said...

1)Wan hati2 jgn terminum air najis bangla..ha..ha

2)Gambor Dr.tu ada iras Dr.gigi kita

3)Kulup org melayu zaman dulu kalau nak ke perak ikut denai tu lah jalan kaki..sebab itu org perak dgn org pahang ada hubungkait titisan darah..

4)En_me sya peminat Lat

5]Cool kaca...kalau tak sebab cameron dah hilang coolnya,aku sponsor kau..tapi sekarang tak kan kau nak minum air najis kat sana..ha..ha

6)Purple jgn makan minum di sana..makan angin je itu pun dah tak berapa elok da.

7) Umi_e..kamu jgn silap aku dgn Ben..yg banyak blog tu Ben..ha..ha

Anonymous said...

Aku heran pihak PBT kat Ke-mereng Helland tu. Apa jadah dorang buat? Gaji buta. Weh, demeh jgn gi sana..org kat sana tanok nasik guna air najis international-bangla ada, indon ada. myanmar pun ada. Uweek!!! Uwekkkk !!!!

Shuk

U.B said...

Shuk!!
Bukan setakat gaji buta..mata hati mereka dah buta tuli dek telan banyak rasuah..ha..ha..memang wek..weeeekkkk...uweeeekk