Tuesday, August 26, 2008

Aliens


Cerita wayang gua hari ni adalah sebuah cereka sain fiksi.Fiksi sain ugama
Opps boleh ke gua guna istilah itu…?Kita ada sain gunaan,sain pertanian,
sain angkasa,sain sukan hatta sain rumahtangga pun ada,so tak bole ke
Gua guna istilah sain ugama…kah..kah..kah,ok--ok,kalau gua salah,maafkan
Gua,just jagan gua dihukum persis Salman Rusdie.

Ala bagi gua kita la ni dah banyak lintang pukang,dan cacar marba nya
He..he..he…betul gua cakap lu,la menda tidaknya kalau nak naik haji
pun bole kira hutang-hutang dulu,amik loan macam beli kereta.yang
cakap tu bukan calang-calang orang,ustadah yang ada jenama Dato
muka selalu keluag tivi…pehhhh!.demikain juga bab isu sumpah
sumpah laknat,ada yang kata betul dan sah,ada yang kata tak betul
ada plak yang kata betul tapi tak berapa sempurna.yang mana satu
nak pakai pun tak tau.Yang kompius orang-orang daif macam gua
nak berpegang tapi terawang-awang.Hampeh laknat sungguh.

Anyway kita lupa lah pasal tu,kita berbalik pasal cerita kita.Ya
kali ni kita cerita pasal kita,bukan pasal dia,bukan awak,bukan
Aku,tapi pasal kita…ha..ha..ha..

Mula kejadian dari cecair lekit likat,menjadi seketul daging
bertulang,bersaraf,bersifat dan bedenyut nadi.Lena nyaman
dalam nafas zikir dialam rahim.Cukup bilangan,cukup ketika
Kita pun di hadirkan ke benua uji.Membawa advencer diri
masing-masing di dalam leburaya hidup bernama takdir.

Setelah mengenal malam dan siang,terang dan gelap
Ingatan terhadap perjanjian awal semakin longgar.
Terlupa makna hadir,teruja dalam hiasan2 duniawi.
Terpesona dengan yang di luar terlupa yang didalam
Terlupa sebenarnya kita hanya Alien di sini,menumpang
diperumah jasad.Sedangkan yang di dalam itulah kita
Yang di dalam itulah yang bakal pulang ke Negara asal.

Kerana leka ramai antara kita telah membuang peta
Hakikat,peta yang hak yang menjadi petunjuk arah
jalan kita hendak pulang.Kita lah sang-sang Alien
di dunia ini,sedang mengumpul bekalan untuk
di bawa pulang.Bila-bila masa saja giliran kita
di panggil pulang akan sampai…no doubt about it
Ha..ha..ha..Spaceship kita ok ke?

Beberapa hari saja lagi kita insyallah akan masuk makmal
Ramadan,so marilah kita sama-sama berusaha
selepas masuk makmal kita akan lebih berfungsi
sebagai alien yang ingat akan diri yang di dalam
Yang ingat bila-bila masa akan di jemput pulang ke Negara
Asal.

Kepada kita-kita yang alien ni gua ucapkan
selamat masuk makmal Ramadan,di doakkan
bila keluar nanti kita-kita semua jadi fresh
semula dan sentiasa ingat jalan pulang yek…
Ha..ha..ha..eh..eh lu orang nak celebrate Merdeka
ke?…he..he..he..merdekakan yang di dalam tu dulu.Baru lu orang
dapat faham.Biar lupa lirik jagan lupa code kekunci nak balik…
Kalau lupa code nanti tak boleh masuk..kacau tu…he..hee..hee

6 comments:

benludin said...

kita pendatang asing...cuma menumpang hidup di bumi Allah...gua tak mau jadi pendatang haram,yg diharamkan pijak di muka bumi ni kerana byk melakukan perkara2 yg haram!hehe

Merdeka?? nak baca pasal bendera terbalik masuk la blog gua...haha

pOLIS pENCEN said...

Selamat Beribadah di bulan Ramadhan..Himpunlah kesungguhan di dalam beribadah..Anggaplah ini Ramadhan terakhir kita..

koperasi said...

kita datang ini..
satu roh..satu jasad..
bila pulang nanti..
bawa dosa bawa pahala..

..LAGU KOPRATASA..

singaporean said...

bro paradise theatre..

cantik gambar laut tu..ambik kat mana? ambik dari PEDRA BRANCA (Pulau Batu Puteh) ke?

PARADISE THEATRE said...

Itu gambar gua amik kat tasik chenderoh a few years back...
sorry gua sekarang masih sibuk di lokasi...so...tak dapat atten ur comment 4 the time been....insy next week relax sikit kut.

PARADISE THEATRE said...

ello Singaporean!!!
Jauh-jauh lu datang singah kat panggung gua..he,,he,,TQ.