Monday, October 20, 2008

The Mummy


Padang pemburuan Taman Kayusuci.Aku duduk menyembang
dengan anak2 Bunian yang asyik menonton talibising.
Saluran macam2 ada itu masih dengan mood raya nya meski pun
hari ini telah 15 Shawal.Siaran yang dihidangkan masih lagi
lagu2 raya dengan lawak2 bodoh raya.Kalau bab pesta orang
melayu memang 1st class.

Di layar kaca aku melihat seorang artis wanita yang telah menjadi
anak patong sedang gelek2 gedik2 menyanyikan lagu raya.
Beliau tersohor sebagai artis wanita yang besuara sengau.
Sebelum memiliki rupaparas seperti anak patong si artis
terlebih dahulu telah melakukan proses memumiakan tubuh nya,
sebagai langkah mengelak proses pereputan berlaku keatas diri beliau.
Hollywood sengaja bikin propoganda mengambarkan Mumia sebagai
makhluk seram,sebenarnya tidak.Mumia adalah ilmu teknologi Mesir
kuno,teknologi mengawet tubuh.

Jadinya kepada kaum wanita kalau hendak menjadi “Lawa” seperti
penyanyi anak patong itu,saya sarankan eloklah anda memgambil
langkah yang sama,ia itu mumiakan lah diri anda.Terutama kepada
wanita2 yang tubuh mereka sudah mula di cambahi ketulan2 daging
Bugger.Balutlah tubuh anda dengan benkong mumia selama 30 hari
dan jangan lupa masukan sekali herba2 Botox ke setiap liang2
roma anda.Fungsi herba2 Botox ini ialah untuk mereninkan tubuh
anda yang mana sudah mula mengelebeh.InsyAllah kalau anda
betul2 mengikut petuanya pada hari ke31 setelah bengkong di buka
diri anda akan betukar menjadi anak patong yang merenin bak belon.
pasti sexy.Istimewanya bila anda sudah menjadi anak patong,anda
boleh memakai title Akak sampai akhir usia.Contoh jika
sekarang umur anda 57thn dan sedang berbual dengan gadis 12thn
anda dengan selesa dapat membahasakan diri anda akak dengan
budak tu. So anda akan jadi Kak Nita,Kak Pah,Kak Intan,Kak Kaca
Kak Nina,Kak Nat sampai bila2.Phiiiiwiiiittt

Satu lagi petua untuk mendapat bibir tebal ikan emas yang sexy,
konunnya si artis suara sengau ini tidak akan memakan
‘Pisang’berkupas kulit.Aku rasa ianya benar,sejauh pengetahuan aku,
beliau belum pernah pun merasa ‘Pisang’ berkupas.

Tapi awas kalau anda sudah menjadi anak patong,jangan cuba goda
lelaki nature lover macam aku, kerana kami tidak suka bunga
plastik dan kami takut bercumbu dengan Patong Cendana…ha..ha

Kepada anda kaum lelaki pula kalau nak manco macam aku,
kau orang jangan sesekali megunakan satu jenama syampoo
yang selalu di war2kan kat talibising itu.Sebab menurutnya
jika kelimumur anda sudah hilang,kotak fikir anda akan terisi
cuma dengan image wanita sexy dan kereta sukan.Itu jalan
hidup yang bukan2…takkan kepala yang sedemikian nak dibawa
mengadap tuhan.

11 comments:

benludin a.k.a dato' sivaji said...

Tuan Ubi,
wa dah jumpa...pls visit youryearbook.com

jawa peranakan said...

HAHAHAHA!!!

PISANG TAK BERKUPAS KULIT!!!

LUCU BRO...

SIAPA YANG KENA???

AKAKKK JUGAK...

usain bolt said...

YE KE BRO???

gua macam tak berapa nak percaya la bro..
takkan la akak tu pakai botox..

sebab hari tu masa wartawan tanya pasal rahsia awet muda dia..dia kata rahsianya ialah :
i)senaman
ii)minum air suam
iii)jaga makan minum
iv)tido awal
v)WUDHUK..

so macam mana bro? agak2nya aku ni dah kena tipu ke?

shafinar said...

yo bro!!...ni kak nat nak bagitau..tak kuasa u, i nak botox2 gitu.. i dah original ...comellll!!!!

shafinar said...

pasal 'pisang' xkupas kulit...eerrrr...nanti komen byk2 karang adalak yg kena khutbah subuh..so akak no komen!!! :)

ubilepih said...

1.JP...biasa la artis Malaya taste cam gitu...

2.En.Husin..artis mesti kena pandai menganyam temberang,orang kita kalau tunjuk image baik2..cepat cair...contoh kata dah lama duduk US..cakap lu masih rindu sambal belacan...wah orang Melayu punye lah besar hati dengan statement tu...Kawin Mat salleh tukar nama Che Det bgi nampak nama kampong sikit..habis lah jiwa melayu kena beli...

3.Pn Umzaid wa rasa komen lu tu maksud untuk entry koi yg ini...so koi dah sediakan pasukan bomba sebelum kaca bakar panggung gua..ha..ha..nampaknya dia dah jarang tengok wayang.

4.Nat gua tau lu comel..phewiiiittt.Monyet pun reti nak makan pisang buang kulit...;)

jawa peranakan said...

bro..singgah blog hishamudin rais di http://tukartiub.blogspot.com..

LUCU DONG AHH..

INTAN RH said...

erkk...koi ni blur sket...slow..hehe..

bro, klu ada ms, klik kat web elaira kat blog koi tu, kat ctu ramei org sastera...

jawa peranakan said...

Khamis Oktober 23, 2008
Samad Lefthanded meninggal dunia

KUALA LUMPUR: Bekas gitaris kumpulan Lefthanded, Abdul Samad Mian 45,yang lebih dikenali sebagai Samad meninggal dunia di Hospital Ampang kira-kira jam 1:30 petang tadi.

Allahyarham meninggalkan seorang balu dan empat orang anak.

Jenazah akan dibawa ke beliau di Ulu Kelang, Selangor untuk dimandi dan dikafankan.

Menurut bekas vokalis lefthanded, Nash, Allahyarham dipercayai meninggal dunia selepas terjatuh dirumahnya.

"Saya tak dapat pastikan punca sebenar kematian beliau. Saya cuma diberitahu Allayarham terjatuh,"katanya.

Nash ketika ini dalam perjalanan menuju ke hospital untuk menziarahi jenazah Allahyarham Samad.

Al-Fatihah

ummzaid said...

Encik ..
betul dah komen kome tu..
kaca..tpt dia banjir..tak tau lah kena rmh dia ke tak.. hrp semua yg kena selamat..ameen..

ubilepih said...

1)JP..Tq..AlFatihah..semoga roh beliau di rahmati dan di tempatkan bersama orang yg beriman.

2)Sis intan..tq..wa ni bukan sastra sgt..cuma sejak baca Dollah Jones,Bro Pyan dengar lagu Meor so jiwa halus gua lebih ke situ.anyway dulu2 wa memang layan sajak Rendra and lagu Ebiet...la ni plak wa syok baca novel Paul Auster..ayat2 dia syok gilosss...ha..ha..tq 4 the info..insy wa clik nanti

3)Pn.sama dan ramai2 kita doakan kaca selamat.amin...or entah2 dia dal selamat benikah kot..ha..ha..;)